Menu

Właściciele Szybu Bończyk posiadają długoletnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Pracują dla nas najlepsi kucharze i profesjonalni kelnerzy. Dokładnie omówimy z Wami szczegóły weselnego Menu, zaproponujemy tradycyjne śląskie dania i całą kuchnię świata. Szef kuchni Szybu Bończyk zaspokoi najbardziej nawet wyszukane kulinarne życzenia naszych gości.

MENU WESELNE

Mamy dla państwa na początek trzy wersje oraz czwartą na specjalne życzenie:
- tradycyjną
- śląską
- wykwintną
- tematyczną (staropolską, myśliwską, śródziemnomorską)

Na spotkaniu z nami poznajemy państwa gusta, oczekiwania, zainteresowania kulinarne i na tej podstawie komponujemy dla was ofertę skrojoną na miarę. 
Poniżej przekazujemy wam schemat budowy oferty* .

Zimna płyta może być podana:
- tradycyjnie na stołach przy których siedzą goście
- w bufecie w formie stołu szwedzkiego gdzie goście sobie podchodzą i wybierają

Obiad
- może być na paterach
- serwowany na talerzach

Kolacja I
- serwowana przez kucharzy na Sali
- talerzowana
- w formie bufetu
- grill na zewnątrz

Kolacja II i III
- talerzowana

Bufet: kawa i herbata w formie bufetu: goście korzystają bez żadnych ograniczeń wybierając kawę rozpuszczalną lub parzoną, herbaty 6 rodzajów


* SCHEMAT BUDOWY OFERT

WERSJA TRADYCYJNA
Ceremonia przywitania Pary Młodej chlebem i solą
Toast (wino musujące)
Przystawka
Obiad
- zupa do wyboru
- danie główne platerowane
- 5 rodzajów mięsa (250% na osobę)
- 3 dodatki skrobiowe
- 3 rodzaje surówek
- sos pieczeniowy
- sos grzybowy
Zimna płyta bez ograniczeń do 5.00
Deser
I kolacja (serwowana przez kucharzy na sali)
II kolacja
III kolacja
Bufet: kawa i herbata - bez ograniczeń do 5.00 rano

WERSJA ŚLĄSKA
Ceremonia przywitania Pary Młodej chlebem i solą
Toast (wino musujące)
Przystawka
Obiad
- zupa do wyboru
- danie główne platerowane
- 5 rodzajów mięsa (250% na osobę)
- 3 dodatki skrobiowe
- 3 rodzaje surówek
- sos pieczeniowy
- sos grzybowy
Zimna płyta bez ograniczeń do 5.00
Deser
I kolacja (serwowana przez kucharzy na sali)
II kolacja
III kolacja
Bufet: kawa i herbata - bez ograniczeń do 5.00

WERSJA WYKWINTNA
Ceremonia przywitania Pary Młodej chlebem i solą
Toast (wino musujące)
Przystawka
Obiad serwowany
Zupa do wyboru
Danie główne (talerzowany to samo danie dla wszystkich)
Zimna płyta bez ograniczeń do 5.00
Deser
I kolacja (serwowana przez kucharzy na sali)
II kolacja
III kolacja
Bufet: kawa i herbata - bez ograniczeń do 5.00

PAKIETY DODATKOWE ALL INCLUSIVE
1. PAKIET NAPOJÓW
- napoje gazowane typu coca-cola *
- woda gazowana i niegazowana *
- soki 100% cappy *

2. PAKIET SŁODKI
- tort wybrany z oferty cukierni przez parę młodą
- bufet ciast, ciasteczek, owoców *
- babeczki, mufiny, desery, musy

3. PAKIET ZŁOTY
- wino białe i czerwone*
- wódka biała*
- piwo*

4. PAKIET DIAMENTOWY
- wino białe i czerwone*
- wódka biała *
- piwo *
- whisky, gin, rum, likiery, owoce, barman wraz z profesjonalnym barem**

* bez limitu godzinowego bez ograniczeń do 5.00
** 6 godzin

Błąd: Brak artykułów do wyświetlenia